Фолклорни ансамбл ОКУД „Младост“ је приредио новогодишњи концерт, који се одржао 29. децембра у Сали у Харамбашићевој улици. Тачније, одржала су се два концерта, први у 17:30, а други у 19:30 и на оба је сала била препуна, седело се на додатним столицама, на степеништу, на поду, а многи су и стајали.
Учествовало је више од сто играча. Први су се представили најмлађи фолклорци, који су своје прве плесне кораке направили пре непуна три месеца. Они су отпевали веселу новогодишњу песму и одиграли дечије игре, а за њима су следила мало старија деца са играма из Баната и словачким играма. Старија деца, са вишегодишњим играчким стажом, одиграла су игре из Словеније, Посавине и Шопске игре. Извођачки ансамбл је одушевио публику играма из Врања, русинским и циганским играма.
Посебно изненађење су били рекреативци,  који су почели да играју фолклор тек као одрасли људи, ради забаве и рекреације, а савладали су игре толико да могу равноправно да наступају са млађим фолклорцима. Они су одиграли две кореографије – Бугарку и игре из Србије. Био је то заиста леп програм који су деца, млади и одрасли приредили заједно и поклонили га својим суграђанима.

Фотографије: Сања Ковачев & Дејан Тиквицки

Categories: